Kerékkötő Dudornak:)

Ez az érthetetlen cím egy ronda, de hasznos kis szerkezetet jelöl.

A történet ott kezdődik, hogy lett egy Dudorunk. Pontosabban, Farok-dudor, becenevén Dudor. Az Afrikai futóegér. A nevét onnan kapta, hogy kiskorában megrágcsálta az egyik tesója a farkincáját, és ennek az emléke egy dudor formájában örökké Dudor farkincáján fog díszelegni.

Na, de elkalandoztam. Dudort 3-an szeretgetjük és etetgetjük. Ennek persze egy elhízott egérke lett az eredménye. Ezért, vettünk neki egy óriási futó kereket, hogy welneszelhessen egész nap. Persze, ő mikr szeret futkározni benne, pontosan, mikor Marci aludni szeretne. A futkározás hangzavarral jár, bármennyire is kitámasztottam, megerősítettem és beolajozzuk szinte naponta a kerekét.

Ezért éjszakára betiltjuk a rohangálást Dudor számára.

Ehhez ki kellett találnom egy olyan szerkezetet, ami egyszerűen hangzik, de nem is annyira az, hiszen  akövetkezőknek kell megfelelnie:

  1. Könnyel fel-és leszerelhető legyen (sikerült)
  2. zárható és kioldható legyen a kerék (sikerült)
  3. szép legyen (egyáltalán nem sikerült)

1. az elsőt 2 olyan fúrt és reszelt vájattal oldottam meg, mellyel fel lehet pattintani a rács egy adott pontjára a szerkezetet, és könnyen le is lehet venni azt, ha kell (ketrectisztításkor)

2. a másodikra fa csapokkal és kábelkötegelővel szorosra fogott fa tüske volt a megoldás, melyet csak fel és le kell húzni, ha zárni vagy nyitni akarjuk a fékező szerkezetet. Fontos volt, hogy a lehető legkönnyebb tudjuk működtetni, hogy sötétben is egy mozdulattal befékezhessük a kereket.

3. Ő…igen, hát, Ja. a harmadik pontra nincs mentségem.

Vélemény, hozzászólás?