Galéria ágy

A motiváció egyszerű volt: Azonnal legyen meg, és a meglévő ágy se legyen útban.

Hiszen, lehet kapni emelt ágyakat, galéria ágyakat, emeletes de drágák* és biztos van pont 9 cm-nyi eltérés, amit a helyszínen úgyis korrigálnom kell.

Szóval, eszembe jutott, (vagy a feleségemnek, már nem emlékszem, de mondjuk, hogy nekem. Az vagányabb) hogy mi lenne, ha a 2 már meglévő IKEA-s polcunkra rátennénk az ágyat, és kész. Ötlet 1 másodperc, megvalósítás fél nap. Amúgy, nem sok, ha belegondolunk.

Szóval, ezek voltek nekünk:

2 ilyen (IKEA Expedit):ikea expedit kisszekrény

és egy ilyen:

 

Persze, az ötlet kivitelezéséhez azért volt mit átgondolni, végül ez lett a terv:

galeria ágy rajz-2 mindenhezis.hu galeria ágy rajz-1 mindenhezis.hu

Az ágyat a lezáróelem résznél egy átmenő csavarral rögzítettem a szekrényhez. A szekrénynek és az ágykeretnek is volt itt megfelelő luk, a hosszú csavar is rendelkezésre állt a szekrényből, így fúrni sem kellett.

Persze, az is igaz, hogy volt egy létránk készen, amit mg feleségem édasapja készített, amit eddig nem használtunk, de szintén vétek lett volna kidobni, és most pont kapóra jött, csak azt is át kellett alakítani, mert eredetileg egy kétszer ilyen magas ágyhoz készült. A létrát egyébként bármilyen fellépővel, vagy lépcső alakú szekrénysorral is helyettesíthetjük.

Ennek elkészítése sem volt a legegyszerűbb. Úgy kellett ugyanis félbevágni, hogy méretileg magassága és dőlésszöge is tökéletes legyen, valamint, hogy az ágy oldal eleméhez pontosan csavarozható legyen, 2-2 csavarral.

A végeredményhez még egy sor apróságot el kellet rendezni:

  • az ágy alatt kialakult kis kuckót ugyanis meg kellett világítani (legolcsóbb ledes kapcsolható konyhapult világító – OBI)
  • egy takarólécet kellett alkalmazni az elülső szekrénynél, ami szuper tárolóként is szolgál az ágy lábánál (hogy ne legyen szálkás, ragasztószalag burkolást kapott felszerelés előtt)
  • az ágy fölé szerelt lámpa kapcsolóját rögzíteni kellett az ágykeretre, mert folyton becsúszott az ágytámla mögé. (sima két oldalú ragasztó, igyen, elég tartós)

A végeredmény képekben (az ágyat amőgy több mint egy éve használjuk gond nélkül, és egy fillérbe sem kerül (leszámítva a világítást).

Falvédő egy régi ágymatrac.

*drága: mindig ár/érték arányban és szituáció függően ítélem meg, mi drága, és mi nem. Jelen esetben biztosan egyedit gyárttatam volna a spéci méretek miatt, de olyat senki nem csinál olcsón. Megértem, én sem tenném, sok vele a munka. Vagy, van a boltban kapható, ami nincs raktáron, nem elérhető, vagy gagyi minőség, vagy egyszerűen csak nem passzol a méret, és mindezek mellett kerül sokba.

Vélemény, hozzászólás?