Ragasztópisztoly maradvány tisztítása

Népszerű barkácskelléke a ragasztópisztoly. Én magam nem kedvelem, mert otromba ragasztásokat lehet vele elérni elég körülményesen, sok ragasztóanyagot elpazarolva.

A bútorok megóvása érdekében gyerkőcnek tálcát szoktunk adni, dolgozzon azon. Pesze, utána a tálca néz ki úgy, hogy legszívesebben kidobnám. (a tálcát, természetesen) De kitaláltam egy módszert, amivel az összepiszkolt tálcát (bútort, vagy bármit) tisztítani lehet, amiről nem könnyen jön le a ragasztómaradék.

Ehhez nem kell más, mint tűzforró víz és egy fém kaparó. (fa nem jó, de esetleg egy nagyon kemény műanyag spatula, ami nem érzékeny a hőre, vagy egyéb hulladék anyag is megteszi. Én azért javaslom egy kaparófém beszerzését, vagy sima spaklit otthon tartani, sokszor nagyon jól jön.

Szóval a tálcára forró vízet juttatunk, hogy visszalágyuljon a ragasztóanyag, és azt a tálca felületének megsértése nélkül még meleg állapotában lekaparjuk, letoljuk. Többször is ismételhetjük a műveletet. Utána elmosogatjuk, és kész. A mosáskor erősebb dörzsfelületű szivacsot bevethetünk, mert biztos marad még valami kis takarítanivaló a felületen.

Vélemény, hozzászólás?